Αυτή η συνταγή είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε τα δικά σας τραγανά και θρεπτικά κράκερ σπόρων στο σπίτι. Πλούσια σε φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα κράκερ αυτά είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα υγιεινό σνακ ή για να συνοδεύσουν τις σούπες και τις σαλάτες σας.

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι σπόροι chia
1/2 φλιτζάνι ηλιόσποροι
1/3 φλιτζάνι λιναρόσπορος, ολόκληρος
1/2 φλιτζάνι σουσάμι
1/2 φλιτζάνι σπόροι κολοκύθας
Αλάτι στη γεύση
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
Μια πρέζα κόκκινο πιπέρι
300 ml νερό

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλους τους σπόρους, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για περίπου 10 λεπτά για να απορροφηθεί το νερό από τους σπόρους και να γίνει μια παστα

Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια λεπτή στρώση πάνω στο λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε το μείγμα σε κομμάτια του επιθυμητού μεγέθους. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Αποθήκευση: Αφήστε τα κράκερ να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή προσθέτοντας άλλους σπόρους, όπως σπόρους κάνναβης ή σησαμέλαιo.
Αν θέλετε πιο λεπτά κράκερ, απλώστε το μείγμα σε μια πιο λεπτή στρώση.

Η αρχική συνταγή είναι της Ρενέτας Βελέβα

Προηγούμενο άρθροΠίτσα Σπιτική μόνο με τυριά
Επόμενο άρθροΡαβανί ή Ρεβανί όπως κ να το πείτε είναι απλά υπέροχο