Tυροπιτάκια με τυρί μυζήθρα

Είναι υπέροχα Τυροπιτάκια με τυρί μυζήθρα που γνωρίζουμε από τα παιδικά μας χρόνια.
Μου αρέσει η ζύμη γιατι είναι Νόστιμη, αφράτη και αρωματική και η γέμιση να είναι γλυκιά.

Συστατικά:

✅Για τα τυροπιτακια :
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 πακέτο ζάχαρη βανίλιας
1/4 κουτ.γλ αλάτι
250 ml γάλα
500-550 g αλεύρι
1 κ.γ. ξηρή μαγιά
80 γρ βούτυρο.

✅Για τη γέμιση:
500 g τυρί  μυζήθρα
2-3 κ.σ. ζάχαρη
1 αυγό
1/2 πακέτο ζάχαρη βανίλιας.

✅Για να αλλειψετε τυροπιτάκια
1 αυγό
1 κ.σ γάλα.

✅Προετοιμασία:

Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ξηρή μαγιά και, προσθέτοντας σταδιακά, ζυμώνουμε τη ζύμη στο μείγμα αυγού-γάλακτος, πρώτα με ένα σύρμα και μετά με τα χέρια μας.
Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ζυμώνουμε στη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι λεία και μαλακή.
Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη με μεμβράνη ή μια πετσέτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα.

Η έτοιμη ζύμη θα φουσκώσει σημαντικά σε όγκο
Για να ετοιμάσετε τη γέμιση, ανακατεψτε το τυρι με αυγά, ζάχαρη και ζάχαρη βανίλιας.
Πλάθουμε από τη ζύμη μικρές ίδιες μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους. Αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει.

Στη συνέχεια πιέστε τη μέση κάθε μπάλας ζύμης σχεδόν μέχρι κάτω. Τοποθετήστε τη γέμιση για τυρόπηγμα στις εσοχές που προκύπτουν, αλείψτε όλα τα σπιτικά
τα τυροπιτακια με ένα μείγμα αυγών και γάλακτος και αφήστε τα για άλλα 10 λεπτά.
Στη συνέχεια το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 λεπτά.
Μεταφέρετε τα έτοιμα τυροπιτακια από το ταψί σε μια σχάρα και κρυώστε.
Εγιναν πολύ νόστιμα, αφράτα και αρωματικά!

Καλή όρεξη ❤️

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Tυροπιτάκια με ζύμη κουρού

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά και για τη γέμιση μπορείτε να βάλετε περισσότερα από ένα τυριά ή να προσθέσετε και αλλαντικά. Εγώ σας γράφω την αυθεντική συνταγή μόνο με τυρί φέτα.

Υλικά

για την Ζύμη

250γρ βούτυρο
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό

για την Γέμιση

350γρ τυρί φέτα
2 αυγά ( το ένα για το άλειμμα)
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύεται με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνεται μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνεται λίγο να ξεκουραστεί και ύστερα παίρνετε μικρές μπαλίτσες. Πιέζετε με τα χέρια σας τη ζύμη να ανοίξει και να γίνει μία στρογγυλή βάση. Γεμίζετε με τυρί και κλείνετε τις άκρες, πατώντας με ένα πιρούνι. Αλείφετε με ασπράδι αυγού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 C

Tip: Αν δείτε ότι η ζύμη σας βγει σφιχτή προσθέστε λίγο λαδάκι

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα σιροπιαστή…η πιο ασφαλής λύση για γλυκό
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικα ψαθούρια Χίου με άρωμα πορτοκαλιού