Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια:
700 γρ κιμάς χοιρινό-μοσχάρι
3 φέτες ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στυμμένες
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 αυγό
Μαλακό τυρί από την Άνδρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια

Για το τηγάνισμα:
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια:

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά, το μουλιασμένο και στυμμένο ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το κύμινο, τα τριμμένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αυγό.
Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να σφίξει το μείγμα και να πάρει
τα αρώματα από τα μυρωδικά.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι, λίγα λίγα, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
Τα τηγανίζουμε για περίπου 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να ψηθούν καλά
στο εσωτερικό τους.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε το μαλακό τυρι Ανδρου και μπύρα

Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου

Προηγούμενο άρθροΚουραμπιέδες με αμύγδαλο
Επόμενο άρθροΚέικ “Nescafe”