Υλικά

3 ολόκληρα μπουτια με τους μηρούς
5 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο
3-4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Φρέσκο δεντρολίβανο
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
100 ml ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση

Στεγνώστε καλά τα μπούτια κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας.
Αλατοπιπερώστε και καρυκευστε τα μπούτια από όλες τις πλευρές.
Τοποθετούμε τα μπούτια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με ζεστό λάδι με την πετσα προς τα κατω.
Ροδίζουμε για 10 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές
Μετά προσθέτουμε το σκόρδο συνεχίστε το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας τα αρωματικά με το λάδι

Προσθεστε το ζωμό χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάστε το τηγάνι και σιγοβράστε για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι σχεδόν έτοιμο.
Προσθέστε τις πατάτες στο τηγάνι γύρω από το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώστε τις πατάτες.

Σκεπάστε ξανά το τηγάνι και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα ζωμό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να μην κολλήσουν οι πατάτες.
Ξεσκεπάστε το τηγάνι τα τελευταία 5 λεπτά για να εξατμιστεί η υγρασία και να ροδίσουν οι πατάτες.

Καλή απόλαυση

ΠΗΓΗ: Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΠίτα στο άψε σβήσε με λαζάνια φρέσκα και φέτα
Επόμενο άρθροΚέικ με καρύδια