Τηγανίτες Σάμου
Γεια σε όλους, έφτιαξα μερικές τηγανίτες, παραδοσιακές . Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την εύκολη συνταγή από το όμορφο νησί της Σάμου.
Συστατικά
500 γρ. Αλεύρι αυτοανυψωμένο (αλεύρι)
3 φλιτζάνια στραγγισμένο γιαούρτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Παρασκευή
Βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλεύρι αργά και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σας. Καλύψτε τη ζύμη για 20 λεπτά για να ξεκουραστείτε. Βάλτε άφθονο ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα μικρό στρογγυλό κομμάτι. Συνεχίστε έτσι με όλη τη ζύμη. Ανοίξτε το μάτι και θερμάνετε το λάδι. Τηγανίζουμε τους τιγανίτες μέχρι να γίνουν καφέ.
Το μόνο που χρειάζεστε τώρα είναι μέλι, μερέντα, τυρί ανάλογα με τις προτιμήσεις όλων!