Υλικά:
Για τη γέμιση:
1/2 φλιτζάνι τραχανάς (μισοβρασμένος)
5 αυγά
600 γραμμάρια τυρί φέτα
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
1 κουπάκι γιαούρτι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Για το φύλλο:
Φύλλο κρούστας (όσες συσκευασίες χρειαστούν)
Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Για την επάλειψη:
1 αυγό χτυπημένο
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο γάλα
Εκτέλεση:
Βράσε τον τραχανά σε νερό μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να απορροφήσει το νερό. Άφησέ τον στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τον μισοβρασμένο τραχανά με τα αυγά, τη θρυμματισμένη φέτα, το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λάδωσε ένα ταψί. Άρχισε να στρώνεις τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντας το καθένα ελαφρά. Ρίξε λίγη από τη γέμιση πάνω από κάθε φύλλο και στρώσε το επόμενο φύλλο. Επανέλαβε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Χτύπησε το αυγό με λίγο ελαιόλαδο και γάλα. Άλειψε την επιφάνεια της πίτας με το μείγμα. Τρύπησε την πίτα με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
Ψήσε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Άφησε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψεις και την σερβίρεις.
H συνταγή/φωτό είναι της κας Βέρα Τσιντζόγλου