Υλικά:
3 φλιτζάνια τραχανάς (ξινός ή γλυκός, ανάλογα με την προτίμησή σας)
5 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη)
Αλάτι
Πιπέρι
50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Προαιρετικά: Σουσάμι ή επιπλέον φρυγανιά για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τον τραχανά βάζουμε τη θερμοκρασία ,στο 3 εάν η κουζίνα μας είναι μέχρι το 9 αν η κουζίνα μας είναι μέχρι ,το 3 στο μισό , βάζουμε το γάλα και το αφήνουμε μέχρι να πιει το ζουμιά του ανακατεύουμε αραιά και που στη συνέχεια βάζουμε τον τραχανά μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε δύο αυγά ,και τα βάζουμε μέσα ,το τυρί λάδι, και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σε ένα ταψί νούμερο 32 έως 34 που το έχουμε λαδώσει και έχουμε ρίξει από κάτω φρυγανιά τριμμένη, βάζουμε το μείγμα μας από πάνω ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο λίγο σουσάμι ή φρυγανιά τριμμένη στους 170 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά
καλή σας επιτυχία
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσό Σκουφάκι μέλη Ioanna Koulouri