Τριγωνικά πιτάκια με κοτόπουλο και τυρί
🗒 Υλικά:
– Σφολιάτα – 500 γρ.
– Φιλέτο κοτόπουλου 1 τεμ.
– Κεφαλογραβιέρα 70 γρ.
– Αλάτι, πιπέρι – για γεύση
– Αυγό – για επάλλειψη.
Προετοιμασία:⠀
1. Κόβουμε το φιλέτο σε κύβους 1,5 εκ., το τυρί σε μικρούς κύβους των 0,5 (ή τρίβουμε). Ανακατεύουμε, αλατίζουμε λίγο, και πιπέρι.
2. Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα, την ανοίγετε λίγο, τη χωρίζετε σε τετράγωνα 10 εκ. Βάζετε τη γέμιση κοτόπουλου σε κάθε τετράγωνο, λυγίζετε τη γωνία της ζύμης σε σχήμα τριγώνου, τσιμπάτε τις άκρες (είναι πιο όμορφο να τσιμπήσετε με ένα πιρούνι), κάντε ένα-δυο τρυπήματα με ένα πιρούνι από πάνω.
3. Αλείφουμε το κοτοπιτάκι με ένα αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αυτό ηταν…τωρα απολαύστε