Τριγωνικά Τυροπιταρια
Για 6 κομμάτια
Υλικά
6 κομμάτια φύλλα κρούστας για πίτα.
2 αυγά
300 γρ τυρί φέτα
150γρ μυζήθρα
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
Γιαούρτι 2-3 κσ
Λάδι – για να λαδώσουμε τα φύλλα
Βουτυρο – η ποσότητα είναι προαιρετική
Σόδα μαγειρέματος – στην μυτη του μαχαιριού
Εκτελεση
Χτυπάμε τα αυγά με πιρούνι, προσθέτουμε το γιαούρτι με τη σόδα στην μυτη του μαχαιριού.
Παίρνω ένα φύλλο, αλείφω ομοιόμορφα με λάδι. Διπλώνω το φύλλο στην μέση κατα μήκος των μακριών πλευρών.
Αλείφω με το μείγμα αυγών και γιαουρτιού. Σε ένα μπολ τριβω τα τυριά, πιπερι και μοσχοκαρυδο.
Βάζω 2 κουτ σουπας γέμιση στην άκρη του φύλλου και αρχίζω να διπλώνω απο γωνία σε γωνία και προσπαθώ να πάρω τρίγωνο. Συνεχίζω με το επόμενο φλοιό με τον ίδιο τρόπο.
Βάζω τα τυροπιτάρια σε ένα ταψι καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και βουτυρώνω . Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών σε χρυσό χρώμα.
Καλή Απόλσαυση