Μια καταπληκτική συνταγή για μικρές σοκολατένιες μπουκιές. Πλούσια γεύση, μοναδική απόλαυση για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!! Πρέπει να τα δοκιμάσετε!!
ΥΛΙΚΑ :
 100 ml κρέμα γάλακτος
 40 γρ. ζάχαρη
 120 γρ. μαύρης σοκολάτας ψιλοκομμένη
 30 γρ. βούτυρο
 250 γρ. σοκολάτας γάλακτος
 1 πρέζα αλάτι
 Κακάο σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Για τις υπέροχες, βελούδινες τρούφες σοκολάτας με κακάο, χρειάζεστε μόνο λίγα λεπτά προετοιμασία.
Αρχικά, ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να έρθουν σε βρασμό.
Αφήστε να σιγοβράσει για ένα λεπτό, στη συνέχεια, αφαιρέστε τη θερμότητα και αφήστε να κρυώσει για μερικά λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια (σαν ζάρια). Βάλτε σε μία κατσαρόλα και στην συνέχεια στη φωτιά.
Ρίξτε τη κρέμα και το μείγμα ζάχαρης στη σοκολάτα και το βούτυρο και αφήστε τα για λίγα λεπτά, στη  συνέχεια ανακατέψτε με μαλακή σπάτουλα από το κέντρο κυκλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά.

Προσθέστε ένα τσίμπημα αλατιού, αδειάστε το μείγμα για τις τρούφες σοκολάτας σε γυάλινο
σκεύος και αφήστε το να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.
Λιώστε τα δύο τρίτα τη σοκολάτας γάλακτος σε μπεν μαρί. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο της σοκολάτας. Ανακατέψτε για να λιώσει και χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να ελέγξετε πότε η θερμοκρασία φθάνει τους 31°C.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε κομμάτια μείγματος και τα κάνετε μπαλάκια.
Μόλις η σοκολάτα φθάσει στη σωστή θερμοκρασία, βυθίστε κάθε τρούφα μέσα σε αυτή, στη συνέχεια κυλήστε πάνω στο κοσκινισμένο κακάο και τοποθετήστε σε λαδόκολλα.
Οι τρούφες σοκολάτας διατηρούνται στο ψυγείο για πολλές ημέρες. Όμως δεν θα προλάβουν να μπουν.

Προηγούμενο άρθροΨητά Λαχανικά στην σχάρα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Κοζάνης με δαμάσκηνα, κρόκο και πάπρικα