Είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές γιατί μοσχοβολάνε πορτοκάλι και μέλι και γίνονται τόσο τρυφερά που λιώνουν στο στόμα. Κι επειδή φτιάχνονται πανεύκολα, τα κάνω συνέχεια!
Μπισκότα με Πορτοκάλι και Μέλι

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τρυφερά και αρωματικά μπισκότα με πορτοκάλι και μέλι. Ιδανικά για γιορτές και όλες τις ώρες!
Prep Time
15 minutes
Cook Time
10 minutes
Additional Time
30 minutes
Total Time
55 minutes
Ingredients
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (άμυλο)
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 αυγό
- 100 γραμμάρια μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Instructions
┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊
- Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ. Αυτό είναι σημαντικό για να γίνουν αφράτα τα μπισκότα.
Προσθέτω στη συνέχεια τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι ή σύρμα να αναμειχθούν τα στεγνά υλικά.
Στο ίδιο μπολ, ρίχνω το μέλι, το αυγό και το μαλακό βούτυρο. - Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί, στην αρχή με ένα κουτάλι και μετά με τα χέρια μου, μέχρι να γίνει μια μαλακή και ομοιογενής ζύμη.
Κάνω τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί και να σφίξει λίγο. Αυτό βοηθάει πολύ στο άνοιγμα.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. - Πασπαλίζω τον πάγκο μου με λίγο αλεύρι. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγω με τον πλάστη σε ένα φύλλο πάχους περίπου 5-6 χιλιοστών.
Με ένα κουπάτ (φόρμα για μπισκότα) ή ένα ποτήρι, κόβω μπισκότα στο σχήμα που θέλω.
Μεταφέρω τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. - Ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά. Προσοχή, θέλουν λίγο ψήσιμο, μόλις πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες, είναι έτοιμα!
- Τα αφήνω να κρυώσουν λίγο στο ταψί πριν τα μεταφέρω σε σχάρα, γιατί όσο είναι ζεστά είναι πολύ τρυφερά και μπορεί να σπάσουν. Μετά τα απολαμβάνω με τον καφέ ή το τσάι μου!
Notes
Tips από εμένα:
- Αντί για κορν φλάουρ: Αν δεν έχετε κορν φλάουρ, μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω αλεύρι, αλλά το κορν φλάουρ βοηθάει να γίνουν πιο τρυφερά.
- Άρωμα: Αν θέλετε ακόμα πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού, μπορείτε να προσθέσετε και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού.
- Διακόσμηση: Μόλις κρυώσουν, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη άχνη ή να τα γλασάρετε με ένα απλό γλάσο λεμονιού.
- Φύλαξη: Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες.