Απαραίτητα προϊόντα:

1 κιλό φρέσκες πατάτες
1 κουβά γιαούρτι
1 μικρή μαγιονέζα
μουστάρδα
σκόρδο
φρέσκο κρεμμύδι
μάραθο
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και μεταφέρουμε τις πατάτες στο ταψί. “Τσακίστε” κάθε πατάτα με τον πάτο ενός ποτηριού. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με ελαιόλαδο.

Τσακιστές πατάτες με σάλτσα σκόρδου
Τσακιστές πατάτες με σάλτσα σκόρδου

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Τσακιστές πατάτες με σάλτσα σκόρδου
Τσακιστές πατάτες με σάλτσα σκόρδου

Όσο ψήνονται, ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας το γιαούρτι, μερικές κουταλιές μαγιονέζα και μερικές κουταλιές μουστάρδα.
Εδώ οι ποσότητες είναι κατά προτίμηση (εγω βάζω πολύ μαγιονέζα και πολύ λίγη μουστάρδα).
Ψιλοκόβουμε το μάραθο και μερικά κλωναράκια φρέσκο κρεμμυδάκι και τα προσθέτουμε στη σάλτσα γιαουρτιου.
Τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένες ή λιωμένες μερικές σκελίδες σκόρδο.
Δεν θέλω να βάλω άνηθο, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μ αρεσουν περισσότερο

Η συνταγή είναι από το Вкуснотийките на Ани

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατάτες Φούρνου μπαχαράτες

Πατάτες φούρνου

Αυτός είναι ο αγαπημένος μου τρόπος και της οικογένειας για να φτιάχνω τις Πατάτες φούρνου

Υλικά:

2 κιλά πατάτες
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι καλαμποκιού (πολέντα)
1 κουταλιά της σούπας γλυκό πιπέρι αν θέλετε πικάντικο
λίγο αλάτι
κουρκουμάς
κάρυ
ρίγανη ή ότι άλλο σας αρέσει ως μπαχαρικά
2 κουταλιές της σούπας λάδι όσο χρειάζεται

Προετοιμασία:

Προσαρμόστε την ποσότητα της πατάτας στις ανάγκες σας. Πλύνετε τες, ξεφλουδίστε και σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί.
Κόψτε τες καραβάκια που λένε τα παιδιά μου, Κόψτε το σε τέταρτα κατά μήκος και μην το σκουπίσετε ξανά.

Τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, την πολέντα, την πάπρικα και όλα τα άλλα μπαχαρικά.
Προσθέστε στις πατάτες και ανακατέψτε καλά, αλλά κρατήστε το μπολ με τα δύο χέρια και χρησιμοποιήστε σιγά σιγά το μπολ για να ανακατέψετε
τις πατάτες με τα μπαχαρικά ώστε να «κολλήσουν» ομοιόμορφα στα πλαϊνά των πατατών.

Πατάτες φούρνου

Βάλτε χαρτί ψησίματος στο ταψί και βάλτε λιγο λάδι
Απλώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο όταν είναι ζεστός ο φούρνος. Μόνο όταν «στεγνώσουν» οι πατάτες από πάνω (περίπου μισή ώρα) τις βγάζω από το φούρνο και τις ανακατεύω να λαδωθούν όλες και τις ξαναβάζω σε σχάρα μέχρι να ψηθούν τελείως.

Πηγη: coolinarika by Podravka

Προηγούμενο άρθροΚέικ με τυρί cottage και βερίκοκα
Επόμενο άρθροΡολάκια μελιτζάνας με κιμά