Υλικά

600-700 γρ. αρνάκι σε μερίδες
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Νερό (να σκεπάσει το κρέας)
500 γρ. σταμναγκάθι, πλυμένο και χοντροκομμένο
2 αυγά
Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Τσιγαρισα σε ελαιόλαδο το αρνί σε μερίδες..μόλις πήρε χρώμα έριξα ένα μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνέχισα το τσιγαρισμα….έσβησα με ένα ποτήρι κρασί…αλατιπιπερωνω…συμπληρώνω νερό να σκεπάσει το κρέας …και το αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά….όταν είναι σχεδόν έτοιμο…ρίχνω το σταμναγκάθι και συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να μαγειρευτεί και το σταμναγκάθι και να μαλακώσει

Σε ένα μπολ, χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάω τους κρόκους με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν ελαφρά.
Προσθέτω σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού στους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Παίρνω λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα και τον προσθέτω σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών και του λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό.
Ρίχνω το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το αρνί και το σταμναγκάθι.
Βάζω την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά να παρει μια βραση, ανακινώντας την απαλά. Δεν αφήνω το φαγητό να βράσει μετά την προσθήκη του αυγολέμονου, για να μην κόψει.
Σερβίρω το τσιγαριαστό αρνάκι με σταμναγκάθι ζεστό.

Η Συνταγή είναι της κας Stella Sikamia