Τσιζκέικ κολοκύθας με μέλι
Υλικά
Βάση:
70 g βούτυρο;
4 κ.σ. πίτουρο βρώμης;
2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
1 κ.γ. μέλι
2-3 σταγόνες βανίλια
2 κ.σ. μίγμα σπόρων.
450 γρ πουρέ κολοκύθας (χρησιμοποίησα ένα μεγάλο κομμάτι ψητή κολοκύθα).
2 κ.σ. μασκαρπόνε
2 πακέτα τυρί κρέμα (200 g).
4 κ.σ. μέλι
1 κουτ κανέλα
1 σελ. ζελατίνη.
Εκτέλεση
Από όλα τα πρώτα ετοιμάζουμε τη βάση του cheesecake. Συνήθως παιρνω τον μπλεντερ και ανακατεύω εκεί τα υλικά. Το απλώνω σε ένα μικρό ταψί με πάτο που βγαινει (18 εκ.) και το βάζω στο ψυγείο να σφίξει.
Τον υπόλοιπο χρόνο ετοίμασα το άλλο μέρος που χρειαζόμαστε:
Ανακάτεψα όλα τα υλικά με το μίξερ, σε υψηλό βαθμό.
Διέλυσα τη ζελατίνη σε λίγο χλιαρό νερό και πρόσθεσα στο μείγμα. Τελικά ανακάτεψα και έριξα πάνω στη βάση.
Έμεινα 2 ώρες στο ψυγείο πριν το στολίσω και το κόψω
(γιατί ανυπομονούσαν ().
Για τη διακόσμηση: κανέλα και σταφίδες!