Υλικά:
200 γρ. απλά μπισκότα βουτύρου, τύπου τσαγιού
125 γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι (100 ml) καρύδια
400 γρ. mascarpone
1 φλιτζάνι (100 ml) ζάχαρη άχνη ή ανάλογα με το γούστο σας
100 ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
15 γρ. ζελατίνη
1 φλιτζάνι (100 ml) μαρμελάδα βατόμουρο
80 γρ. μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση:
Βάση:
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τα καρύδια στο τέλος και συνεχίζουμε το άλεσμα για λίγο ακόμα.
Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τα αλεσμένα μπισκότα και καρύδια μέχρι να έχουμε ένα μείγμα με υφή βρεγμένης άμμου.
Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24 εκ.
Απλώνουμε το μείγμα μπισκότων στη φόρμα και το πιέζουμε με ένα κουτάλι για να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη βάση.
Κρέμα:
Ανακατεύουμε το mascarpone με τη ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε λίγο νερό για να φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε τη ζελατίνη στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει, χωρίς να βράσει.
Προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνη στην κρέμα mascarpone και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότων.
Βάζουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για λίγο, μέχρι να σφίξει ελαφρώς η κρέμα.
Μαρμελάδα και σοκολάτα:
Απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο πάνω από την κρέμα και την ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για δύο ώρες.
Τριβουμε τα 2/3 της σοκολάτας σε κομματάκια και τα τοποθετούμε σε κύκλο πάνω στο τσιζκέικ.
Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα με λίγο βούτυρο ή λάδι και τη σερβίρουμε μαζί με το τσιζκέικ.
Καλή απόλαυση!
ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята