Για αυτή την συνταγή χρησιμοποιώ ζύμη για πίτσα και τυρι για την επικάλυψη, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε σας αρέσει .
Φατες ζέστες !!

Υλικά

Ζύμη

2 κουπες (250γρ.) αλευρι για ολες τις χρήσεις
1 κουτ.γλ.αλατι
1 κουτ.γλ.μαγια σε σκονη
1 κουτ.σ. λαδι
1/2 κουπα +2 κουτ.σ. (125ml+2 κουτ.σ.) ζεστο νερο
Λιγο ακομη λαδι για επικαλυψη της ζυμης
Κροκο αυγου η βουτυρο/λαδι για άλειμμα

Καρυκεύματα : Αλάτι ,πιπερι,παπρικα,διαφορα βοτανα κλπ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και την μαγιά, λάδι και ανακατέψτε.
Προσθέστε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία υφή ζύμης και αρχίζουμε να
ζυμώνουμε με το χέρι σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. Εάν είναι πολύ ξερή προσθέστε λίγο νερό.
Ζυμώστε για 5 λεπτά μέχρι να είναι μαλακή και μη κολλώδης.

Βάλτε την ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε λίγο λαδι και αλείψτε και σκεπάστε μέχρι να διαπλαστεί σε όγκο.
Βγάλτε την ζύμη και ζυμώστε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια.
Χωρίστε την ζύμη σε 2 – 4 κομμάτια

Ανοίξτε με ένα πλάστη σε οβάλ σχήμα μηκους 20 εκ.
Αλείψτε κάθε φύλλο με λάδι. Διπλώστε προς τα μέσα τις ακρες για να σχηματίσετε μια βαρκούλα.

Advertisement

Αλείψτε με αυγό γύρω γύρω τις ζύμες
Γεμίστε τις βάρκες με τυρία της επιλογή σας (βάλαμε μοτσαρέλα και τσενταρ)

Πασπαλίζουμε αλάτι πιπέρι και γλυκιά πάπρικα.
Ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο για 15-20 εκ

Καλη Επιτυχία

Σημείωση :

Καλύτερα να σερβίρετε οσο είναι ακόμη καυτο /ζεστο.
Όταν κρυώσει η υφή του δεν θα είναι οσο μαλακή είναι όταν ειναι ζεστο, ακριβως οπως
συμβαίνει με ολες τις πίτσες .
Θα μπορούσατε αν θέλετε να το ξαναζεστάνετε πριν το φάτε .
Γίνεται με διάφορες παραλάλαγες, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε /προσθέσετε οτι
σας αρέσει
Για 4 κομμάτια χρησιμοποίησα περίπου 1-1/2 εως 2 κουπες τυριά.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement