Πίτσα 4 τυριά

Η πίτσα είναι ένα δημοφιλές πιάτο σε όλο τον κόσμο, τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά τη λατρεύουν.
Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι η πίτσα 4 τυριών
Όπως μπορείτε να συμπεράνετε από το όνομα, η κύρια έμφαση στη διαδικασία μαγειρέματος είναι στα τυριά, αν σας αρέσουν, τότε η συνταγή θα σας αρέσει.

Συστατικά:

Ζύμη βάσης.
Σάλτσα μαγιονέζας.
250 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
100 γρ. γκοργκοντζόλα
120 γρ. καπνιστό τυρί
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Μυρωδικα.

Εκτέλεση:

Είναι καλύτερο να πάρετε μια έτοιμη βάση (ανάγετε τη συνηθισμένη ζύμη μαγιάς ή χωρίς μαγιά, ανάλογα με την προσωπική προτίμηση).
Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, συνιστάται να επιλέξετε μια ζύμη χωρίς μαγιά, έχει ελάχιστα συστατικά. Ή φτιάξτε τη δική σας ζύμη για πίτσα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψί (ένα ειδικό στρογγυλό σχήμα σχεδιασμένο για το ψήσιμο της πίτσας). Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτή στρώση, αφού λαδώσουμε την επιφάνεια της φόρμας.
Στη συνέχεια, εφαρμόζεται σάλτσα μαγιονέζας, σε ένα αρκετά παχύ στρώμα, που θα σας επιτρέψει να απολαύσετε την αρχική γεύση. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε τη σάλτσα τυριού.

Θα τονίσει ακόμα καλύτερα το άρωμα της ίδιας της πίτσας και θα την κάνει ακόμα περισσότερο σαν τυροκομικό προϊόν.
Και τα τέσσερα είδη τυριών θα πρέπει πρώτα να τρίβονται, το καθένα στο δικό του μπολ. Πάνω στη ζύμη αλειμμένη με σάλτσα πρέπει πρώτα να στρωθούν παρμεζάνα μετά από το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε γκοργκοντζόλα, μοτσαρέλα σε κομματάκια και στο τέλος αυτού απλώστε ένα στρώμα καπνιστού τυριού.
Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα μοναδικό άρωμα, να προσθέσετε μια ωραία γεύση.
Στο τέλος του μαγειρέματος, είναι απαραίτητο να πασπαλίσετε την πίτσα με βότανα, αυτό διαφοροποιεί κάπως το άρωμα.

Ορισμένες συνταγές δεν συνιστούν να το κάνετε αυτό, όλα εξαρτώνται από το γούστο σας.
Ως μυρωδικά, μπορείτε να πάρετε μαϊντανό, αφού τον κόψετε σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε τη σχηματισμένη πίτσα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.Αυτό θα είναι αρκετό για να ψήσετε τη βάση, ενώ θα λιώσετε τα τυριά
Χρειάζεται μόνο να ελέγχετε τακτικά, διαφορετικά η πίτσα μπορεί εύκολα να καεί.
Θα πάρετε ένα πρωτότυπο και ζουμερό πιάτο άξιο επαίνου.

*Σαλτσα Μαγιονέζας

Υλικά
Για τη μαγιονέζα

4 κρόκοι αυγού
30 γρ. νερό, κρύο
5 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
15 γρ. χυμός λεμονιού
600 γρ ηλιέλαιο
αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τους κρόκους και το νερό σε ένα μπολ. Βάζουμε το μπολ πάνω από νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε διαρκώς με ένα σύρμα.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να σφίγγει, απομακρύνουμε για λίγο το μπολ από τη φωτιά και μετράμε τη θερμοκρασία του: θα πρέπει να φτάσει τους 75° C για σταματήσουμε τη διαδικασία. Αφού φτάσει, σταματάμε το χτύπημα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Τοποθετούμε στο δοχείο του μπλέντερ το μείγμα του αυγού, το ξίδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και αλατίζουμε. Θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργία, πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα, που την ανεβάζουμε σταδιακά. Ενώ δουλεύει, προσθέτουμε στο μείγμα το ηλιέλαιο, πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα, και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή.
Διορθώνουμε τη γεύση της μαγιονέζας με αλάτι και λεμόνι, αν χρειάζεται, και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο….μοσχομύρισε όλη η κουζίνα
Επόμενο άρθροΑπίστευτος χριστουγεννιάτικος κορμός σε λίγα λεπτά χωρίς ζαχαρουχο γάλα