Υλικά:

300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα ή γκούντα (επιλογή σας)
4 κ.σ. παρμεζάνα
2 αυγά
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ξερός δυόσμος (προαιρετικά, μια πρέζα)
100 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
4-5 κ.σ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
Γραβιέρα Νάξου ή κομματάκια μοτσαρέλας για τη γέμιση
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μοτσαρέλα/γκούντα, την παρμεζάνα, τα αυγά, το πιπέρι, τον δυόσμο (αν χρησιμοποιήσετε) και τη φέτα.
Προσθέτουμε σταδιακά τη φαρίνα, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα που να πλάθεται.
Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και την ανοίγουμε στην παλάμη μας, δημιουργώντας μία μικρή “φωλιά”.
Τοποθετούμε στο κέντρο λίγη γραβιέρα Νάξου ή ένα κομματάκι μοτσαρέλα.
Κλείνουμε προσεκτικά τη “φωλιά” και πλάθουμε σε μπαλάκι.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Ζεσταίνουμε καλά το αραβοσιτέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι.
Τηγανίζουμε τις τυροκροκέτες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να γίνουν τραγανές.
Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε ζεστές με τη σάλτσα ή το ντιπ της αρεσκείας μας.

H συνταγή είναι της κας Geri Dako

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα στον Ξυλόφουρνο
Επόμενο άρθροΛουκούμια με χυμό ρόδι και φουντούκια