Σήμερα σου ετοίμασα μια τόσο νόστιμη συνταγή που δεν θα τη χορταίνεις. Τα φτιάχνω 3 φορές την εβδομάδα, αλλά ακόμα δεν τα χορταίνουμε. Τόσο νόστιμα.

Το μεγάλο μέγεθος φλιτζανιού που χρησιμοποιώ: 200 ml
Μικρό μέγεθος φλιτζανιού που χρησιμοποιώ: 100 ml
Σύσταση μαγειρέματος: 190°C

Απαραίτητα υλικά

1 ποτήρι ζεστό νερό (200 ml)
1 ποτήρι γιαούρτι (120 γραμμάρια)
1 πακέτο ξηρή μαγιά (10 γραμμάρια)
1 ποτήρι φυτικό λάδι (100 ml)
2 αυγά (ξεχωριστό ένα για να το αλείφουμε στον κρόκο)
4 ποτήρια αλεύρι (480 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (8 γραμμάρια)

Για ενδιάμεσα απο τα φύλλα:
Βούτυρο λιωμένο ή λάδι (150 γρ.)

Για τη γέμιση:
ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζεστό νερό το γιαούρτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι 1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Μετά προσθέτουμε το μισό αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε έως ότου πάρουμε ένα πηχτό χυλό, ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι να ενσωματωθεί και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου πάρουμε μία μαλακή ζύμη η οποία δεν κολλάει στο χέρι
Μόλις είναι έτοιμη τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει σχεδόν θα διπλασιαστεί.

Βγάζουμε στον πάγκο μας αλευρώνουμε λίγο και την ζυμώνουμε λίγο να φύγει ο αέρας.
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τα οποία πλάθουμε σε μπαλάκια παίρνουμε ένα-ένα το μπαλάκι το ανοίγουμε ελαφρά με το χέρι μας και με τον πλάστη μετά κάνουμε ένα μεγάλο φύλλο πίτας (σταδιακά το αλευρώνουμε για να μην κολλάει στον πλάστη) και αφήνουμε κάθε φύλλο στην άκρη μέχρι να τα φτιάξουμε και τα τέσσερα.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα φύλλο και το πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και το αλείφουμε με ένα πινέλο σιλικόνης.

Από πάνω του βάζουμε το δεύτερο φύλο το τραβαμε λίγο με το χέρι να πάρει σχημα παραλληλόγραμμο.
Το βουτυρωνουμε και αυτό, και ξεκινάμε από τη μία άκρη και το τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο όλο το φύλο.
Στη συνέχεια το κόβουμε στη μέση και κάθε ένα κορδόνι το κόβουμε σε 6 κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα δίσκο.
Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα δύο φύλλα. Μόλις τελειώσουμε σκεπάζουμε το δίσκο για τον αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
Μετά παίρνουμε ένα-ένα τα κομματάκια τα ανοίγουμε ελαφρά σε ένα μικρό σπιτάκι βάζουμε μία κουταλιά φέτα τα διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο τα πιέζουμε στην άκρη να κολλήσει και τα βάζουμε στο ταψί που έχουμε στρωσει με χαρτί.

Συνεχίζουμε την ίδια δουλειά μέχρι να τα φτιάξουμε όλα. Μόλις τελειώσουμε τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ψήνουμε στους 190 βαθμούς περίπου για μισή ώρα και είναι έτοιμα

Απίστευτα !!! Καλή επιτυχία σε όσους θα προσπαθήσουν.

Προηγούμενο άρθροΣε 5 λεπτά πίτα λαχανικών με τυρί φέτα….θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι
Επόμενο άρθροΤο πιο γρήγορο ορεκτικό με λουκάνικο, ντομάτα και αυγό