Απαιτείται:
500 gr μαργαρίνη
500 gr τυρί φέτα
700 gr αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι
αυγό
σουσάμι, τριμμένο τυρί κιτρινο ή κύμινο
Παρασκευή:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και μετά προσθέτουμε τη μαργαρίνη κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Ζυμώστε τα πάντα καλά σε μια συμπαγή μάζα. Εάν είναι κολλώδες και μαλακό (και αυτό μπορεί να εξαρτάται από το τυρί), μπορείτε ελεύθερα να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και την ανοίγουμε σε πάχος περίπου 1/2 εκ.
Εάν φτιάχνετε μπαστουνάκια, η μπάλα πρέπει να ανοιχτει σε ένα ορθογώνιο, να την επικαλύπτετε με χτυπημένο αυγό, να την πασπαλίζετε
ομοιόμορφα με σουσάμι ή τυρί και να την κόβετε σε στενές λωρίδες (περίπου 1 εκ.) με έναν πλάστη.
Η μπάλα ζύμης μπορειι επίσης να ανοιχτεί και να κοπεί στα σχήματα που θέλετε με ένα κουπάτ μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζύμη και να καλυφθεί με χτυπημένο αυγό πριν το ψήσιμο.
Απλώνουμε σε μικρά σημεία σε ταψί, σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 15 λεπτά.
Καλή όρεξη!