Υλικά

Για τη ζύμη :
1 ποτήρι γάλα χλιαρό-ζεστό
1 μαγιά ξηρή ή 1 κύβος νωπή
3/4 ποτηριού ηλιέλαιο
2 κ. σούπας Βιτάμ λιωμένο
3 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
Αλεύρι όσο πάρει (600-700 γρ)
1 κ.γ αλάτι
1/4 κ. γ ζάχαρη

Για τη γέμιση :
Τυρί φέτα
Λίγο κεφαλοτυρι
Λίγη γραβιέρα
Κασέρι
Ανθότυρο
Λίγη μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό προς ζεστό γάλα και τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αβγά, το ηλιέλαιο, το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, το αλάτι, μέχρι να γίνει μια μαλακή, ευπλαστη ζύμη.

Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει από το μπολ, καθαρίζουμε τα χέρια μας με λίγο αλεύρι, την κάνουμε μπαλίτσα και αφήνουμε να φουσκώσει στο μπολ σκεπασμένη με πετσέτα.

Μετά από μισή ώρα, την κόβουμε σε 5 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε φύλλο με τον πλάστη σε 8 τριγωνακια. Γεμίζουμε και κλείνουμε όπως τα κρουασανακια. Αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Στη γέμιση χρησιμοποιούμε σαν βάση τη φέτα και συμπληρωνουμε με όποιο τυρί θέλουμε.

Η Συνταγή είναι της κας

Προηγούμενο άρθροAφράτα τυροπιτακια με πιπεριά!
Επόμενο άρθροΤούρτα με σοκολάτα και φουντούκια (Ferrero)