Υλικά

για 25 κομμάτια

για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι
2 αυγά φρέσκα
1 ποτήρι του νερού με ηλιέλαιο
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Νερό (όσο πάρει)
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

για τη γέμιση:
250 γρ τυρί (τριμμένο)

για το άλειμμα:

2 αυγά (χτυπημένα)
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σ ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, αυγά, λάδι ηλιέλαιο, γιαούρτι στραγιστο και νερό όσο πάρει μια κουταλιά του γλυκού με αλάτι!
Το ζυμώνω πολύ καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα!

Για την γέμιση

Περνώ τυρί και το κάνω τριμμένο με ένα πιρούνι και το αφήνουμε στην άκρη !
Σε ένα πιάτο χτυπάμε πολύ καλά τ’ αυγά για να τα περάσω από πάνω τα τυροπιτάκια με ένα πινέλο και από πάνω σουσάμι !
Μετά σε 30 λεπτά περνώ την μισή ζύμη ρίχνουμε στο τραπέζι λίγο αλεύρι και με το χοντρό μπλαστι ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο
και με ένα μπολ κάνουμε κύκλους τα περνάω αριστερά και δεξιά με λίγο αυγό βάζουμε μια κουταλιά της σούπας με το τυρί
και το κλείνουμε πολύ καλά και τα περνάω καλά με το αυγό και από πάνω σουσάμι
Ψήνουμε σε προθέρμανση φούρνο με 170 για 25 λεπτά!

Καλη Επιτυχία

Η Συνταγή/φωτό είναι της κας Aferdita Vladi

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι με πλιγούρι
Επόμενο άρθροΚριθαράκι με Κόκορα και Μυζήθρα