Tα τυροπιτάκια είναι ο ορισμός της απόλαυσης! Είναι τόσο αφράτα που λιώνουν στο στόμα, πανεύκολα και γρήγορα να τα φτιάξεις, και μοσχοβολάει όλο το σπίτι. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά για τον καφέ μας ή όταν θέλω ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ.
Τυροπιτάκια Φούρνου

Prep Time
20 minutes
Cook Time
25 minutes
Total Time
45 minutes
Ingredients
- 1 αυγό
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες (200 γρ.)
- 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο (200 ml)
- Λίγο μαύρο πιπέρι
- Λίγη πάπρικα γλυκιά
- 500 γραμμάρια φαρινάπ ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ (περίπου 20 γρ.)
- 300-400 γραμμάρια φέτα (κατσικίσια ή της αρεσκείας σας), χοντροκομμένη
Για το άλειμμα:
- 1 κρόκος αυγού
- Λίγο ηλιέλαιο
- Σουσάμι
Instructions
┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊
- Σε ένα μπολ ρίχνω αυγό, γιαούρτι πλήρες, ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο, λίγο μαυροπίπερο, λίγο πάπρικα γλυκιά. Ανακατεύω. Συμπληρώνω φαριν απ ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις και σακουλάκι μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω τα υλικά. Προσθέτω φέτα κατσικίσια ή της αρεσκείας σας, χοντροκομμένη. Ανακατεύω ελαφρώς. Κάνω τα τυροπιτάκια μπαλάκια, όπως τα κεφτεδάκια.
- Αλείφω την επιφάνειά τους με κρόκο αυγού και λίγο ηλιέλαιο. Συμπληρώνω σουσάμι. Βάζω στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα. Αραδιάζω τα τυροπιτάκια.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 190°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ή αναλόγως τον φούρνο. Είναι έτοιμα για τον καφέ μας!! και όχι μόνο...σκέτη απόλαυση!!!
- Η Συνταγή είναι της κας ArtemisTaia Arampatzi
Notes
Tips από εμένα:
- Για το αλεύρι: Αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει και το μπέικιν πάουντερ για να φουσκώσουν. Αν βάλετε φαρινάπ, το μπέικιν είναι ήδη μέσα.
- Ποικιλία τυριών: Αντί για σκέτη φέτα, μπορείτε να αναμείξετε τη φέτα με λίγο τριμμένο κασέρι ή κεφαλοτύρι για πιο πλούσια γεύση.
- Μπαχαρικά: Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξερό δυόσμο ή ρίγανη στη ζύμη για επιπλέον άρωμα.