Tα τυροπιτάκια είναι ο ορισμός της απόλαυσης! Είναι τόσο αφράτα που λιώνουν στο στόμα, πανεύκολα και γρήγορα να τα φτιάξεις, και μοσχοβολάει όλο το σπίτι. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά για τον καφέ μας ή όταν θέλω ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ.

Τυροπιτάκια Φούρνου

Ένα ταψί γεμάτο με χρυσαφένια, στρογγυλά τυροπιτάκια φούρνου, πασπαλισμένα με σουσάμι, έτοιμα να σερβιριστούν.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

  • 1 αυγό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες (200 γρ.)
  • 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο (200 ml)
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά
  • 500 γραμμάρια φαρινάπ ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ (περίπου 20 γρ.)
  • 300-400 γραμμάρια φέτα (κατσικίσια ή της αρεσκείας σας), χοντροκομμένη

Για το άλειμμα:

  • 1 κρόκος αυγού
  • Λίγο ηλιέλαιο
  • Σουσάμι

Instructions

┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Σε ένα μπολ ρίχνω αυγό, γιαούρτι πλήρες, ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο, λίγο μαυροπίπερο, λίγο πάπρικα γλυκιά. Ανακατεύω. Συμπληρώνω φαριν απ ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις και σακουλάκι μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω τα υλικά. Προσθέτω φέτα κατσικίσια ή της αρεσκείας σας, χοντροκομμένη. Ανακατεύω ελαφρώς. Κάνω τα τυροπιτάκια μπαλάκια, όπως τα κεφτεδάκια.
  2. Αλείφω την επιφάνειά τους με κρόκο αυγού και λίγο ηλιέλαιο. Συμπληρώνω σουσάμι. Βάζω στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα. Αραδιάζω τα τυροπιτάκια.
  3. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 190°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ή αναλόγως τον φούρνο. Είναι έτοιμα για τον καφέ μας!! και όχι μόνο...σκέτη απόλαυση!!!
  4. Η Συνταγή είναι της κας ArtemisTaia Arampatzi

Notes

Tips από εμένα:

  • Για το αλεύρι: Αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει και το μπέικιν πάουντερ για να φουσκώσουν. Αν βάλετε φαρινάπ, το μπέικιν είναι ήδη μέσα.
  • Ποικιλία τυριών: Αντί για σκέτη φέτα, μπορείτε να αναμείξετε τη φέτα με λίγο τριμμένο κασέρι ή κεφαλοτύρι για πιο πλούσια γεύση.
  • Μπαχαρικά: Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξερό δυόσμο ή ρίγανη στη ζύμη για επιπλέον άρωμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή