Κουλουράκια με μανταρίνι
Μόλις δοκίμασα αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια μανταρινιού και ενθουσιάστηκα!
Πρώτα απ’ όλα, η μυρωδιά τους είναι εκπληκτική. Το άρωμα του μανταρινιού γεμίζει την κουζίνα και σε κάνει να ανυπομονείς να τα γευτείς.
Η υφή τους είναι επίσης τέλεια. Αφράτα, μαλακά και λιώνουν στο στόμα.
Η γεύση είναι υπέροχη. Η γλυκιά γεύση του μανταρινιού συνδυάζεται τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά, δημιουργώντας ένα απολαυστικό μπισκότο.
Είναι ιδανικά για:
- Πρωινό
- Γλυκό σνακ
- Κέρασμα
- Συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι
Μου άρεσαν πολύ:
- Η ευκολία στην παρασκευή τους
- Τα απλά υλικά
- Η υπέροχη γεύση και υφή
- Το γεγονός ότι είναι νηστίσιμα
Σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω!
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!
Υλικά:
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό μανταρινιού
- Ξύσμα από 1 μανταρίνι
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 2 βανίλιες
- Περίπου 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε το χυμό μανταρινιού, το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα.
- Σιγά-σιγά προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του λαδιού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και έπειτα στο σχήμα που σας αρεσει.
- Βάλτε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήστε τα για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα σερβίρετε.
Προαιρετικά:
- Μπορείτε να πασπαλίσετε τα κουλουράκια με σουσάμι ή φιλε αμυγδαλου πριν τα ψήσετε.
- Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή φουντούκια στη ζύμη.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μανταρίνι με πορτοκάλι.
Η Συνταγή είναι της κας Neni Kant