Τραγανά τυροπιτάκια

Δεν θα πω ψέματα αν πω ότι αυτά είναι τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια, τουλάχιστον για μένα.
Πολύ τραγανό εξωτερικά, με μαλακό πυρήνα τυριού. Υπήρχε ένα ζαχαροπλαστείο δίπλα στο σχολείο μου, που έφτιαχναν τέτοια τραγανά τυροπιτάκια, αλλά δεν τα έχω βρει πουθενά αλλού. Όταν ανακάλυψα και ετοίμασα τη συνταγή για πρώτη φορά, η απόλαυση ήταν αξεπέραστη. Σαν μια παλιά, σχεδόν ξεχασμένη γεύση παιδική.
Μοιράζομαι τη συνταγή εδώ για να κάνω περισσότερους ανθρώπους χαρούμενους 🙂
Τα πιο νόστιμα είναι τα ζεστά και τραγανά. Μετά βίας αντέχω να κρυώσουν ελαφρά για να μην με
κάψει η γέμιση μέσα.

Υλικά:

1 πακέτο λεπτές κρούστες ζαχαροπλαστικής.
3 αυγά
300 γρ τυρί

Για το άλειμμα στα φύλλα
100 ml λάδι ή βούτυρο
Να απλώσουν τα μπουρεκάκια
1 αυγό
1 κ.γ λάδι
50 ml ανθρακούχο νερό

Παρασκευή:

Για το άλειμμα – Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ (ίσως με σύρμα ή πιρούνι, δεν χρειάζεται μίξερ). Προστίθεται ανθρακούχο νερό, λάδι.
Σ ένα μπολ χτυπάω το αυγό με το τριμμένο τυρί

Παίρνω 1 φύλλο, το αλείφω με λάδι, το συρρικνώνω στη μέση, μετά και τις δύο άκρες,

βάζω από το αυγό και γέμιση τυριού και ρολάρω.

Αλείφω τις τελειωμένες πίτες με το χτυπημένο μείγμα αυγέλαιο και το ανθρακούχο νερό.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο.

Καλή Απόλαυση