Υλικά:

1 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό
1 αυγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 1/2 ποτήρια νερού αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
250 γρ. τυριά (φέτα και κίτρινα τυριά τριμμένα)
1 κρόκο αυγού για επαλληψη
Μισή κούπα τριμμένο κίτρινο τυρι για από πάνω

Πως την κάνουμε:

Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, το γάλα, το αυγό και το λάδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.Ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει η ζύμη, περίπου 40′-60′ λεπτά.
Κατόπιν ανοίγουμε, με τον πλάστη αρχικά και μετά με τα χέρια ένα χονδρό φύλλο όσο το ταψάκι μας 28-32cm.
Με τα τυριά κάνουμε μία μπάλα.
Τοποθετούμε τη μπάλα τυριού στη μέση της ζύμης και την κλείνουμε αρχικα γύρω γύρω με την ζύμη και κατόπιν πιέζουμε με τον πλάστη ελαφρά να μεγαλώσει η ζυμη και να απλωθεί η γέμιση, κατόπιν με τα χερια μας. Τοποθετούμε την τυρόπιτα στο ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο αυγού και ρίχνουμε από πάνω το κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε στους 180’C βαθμούς για 25′ περίπου λεπτά. Την βγάζουμε απο το φούρνο και την κόβουμε ζέστη.

Τυρόπιτα
Τυρόπιτα

Καλή επιτυχία 👏👌

Η Συνταγή είναι απο την σελίδα Helena’s Greek cooking