ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο κανταΐφι,
  • 200 γρ. τυρί γκούντα (τριμμένο),
  • 200 γρ. τυρί έμενταλ (τριμμένο),
  • 200 γρ. φέτα ελαφρώς ξαρμυρισμένη (τριμμένη με το χέρι),
  • 5 κανονικά αυγά χτυπημένα,
  • 0,5 λίτρο πλήρες γάλα,
  • 5 κ.σ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο και
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο.
Οδηγίες Παρασκευής:
Ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο σε ένα μπωλ.
Ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο.
Λαδώνω ένα μέτριο pyrex και το αφήνω στην άκρη για να «ξεμαλλιάσω» το κανταΐφι… Οι ίνες του κανταϊφιού μόλις βγει από το πακέτο είναι κολλημένες μεταξύ τους και για να αποκτήσει όγκο και να απλώσει καλά θέλει καλό ξέφτισμα/ξεμάλλιασμα. Το χωρίζω σε δύο μέρη, στρώνω τo πρώτο στο pyrex και στην συνέχεια αλείφω με το πινέλο την μισή ποσότητα βουτύρου-λαδιού πάνω από το κανταΐφι.
Ετοιμάζω το pyrex και το κανταΐφι
Προσθέτω όλα τα τυριά ανακατεμένα, τοποθετώ την δεύτερη στρώση του κανταϊφιού και ξανά αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι.
Όλα τα τυριά τριμμένα. Ρίχνω τα τυριά και στρώνω το υπόλοιπο κανταΐφι.
Ετοιμάζω το μείγμα των αυγών με το γάλα με το οποίο θα βρέξω την τυρόπιτα. Χτυπάω τα αυγά, προσθέτω το γάλα να ενοποιηθεί καλά και ρίχνω πάνω από το κανταΐφι να πάει παντού και να βραχεί ομοιόμορφα.
Ετοιμάζω το μείγμα αυγών και γάλακτος...... και "λούζω" την τυρόπιτα.
Το αφήνω 1-2 ώρες στο ψυγείο να τραβήξει καλά και στην συνέχεια ψήνω στους 190°C (πάνω κάτω αντίσταση) για περίπου 50’ ενώ τα τελευταία 10′ δίνω έμφαση στο ψήσιμο μόνο από κάτω για να γίνει τραγανή.
Έτοιμη η τυρόπιτα με το κανταΐφι.Η τυρόπιτα με το κανταΐφι από μια άλλη "άποψη".
Καλό είναι η τυρόπιτα με το κανταΐφι να καταναλωθεί αμέσως μετά το ψήσιμο καθώς αν φαγωθεί αργότερα θέλει καλό ζέσταμα είτε στην τοστιέρα είτε στον φούρνο γιατί νοτίζει.
Καλή επιτυχία και καλή μέρα!
Προηγούμενο άρθροΨητό Κοτόπουλο με τυρί και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Βανίλιας Δίχρωμα