Υλικά:
Γέμιση:
1/2 κιλό ανθότυρο
300 γρ φέτα, θρυμματισμένη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Ζύμη:
9 φύλλα Χρυσή Ζύμη ή Κανάκη για σφολιάτα (λεπτά)
Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Προετοιμασία Γέμισης:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ανθότυρο και τη φέτα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το γιαούρτι, τα αυγά και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Συναρμολόγηση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Λαδώστε ένα ταψί
Απλώστε 2 φύλλα στο ταψί, λαδώνοντας το καθένα πριν προσθέσετε το επόμενο.
Απλώστε τη μισή γέμιση πάνω στα φύλλα.
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα, και απλώστε την υπόλοιπη γέμιση.
Τέλος, καλύψτε με 2-3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.
Χαράξτε την τυρόπιτα σε κομμάτια.
Ψήστε για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρισμα:
Αφήστε την τυρόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε και την σερβίρετε.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας στη γέμιση.
Σερβίρετε την τυρόπιτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
H συνταγή είναι της κας Ελένης Μακρή