Αυτή η συνταγή για Τυρόπιτα με κρέμα και φέτα είναι εύκολη και νόστιμη, με τραγανή ζύμη και πλούσια γέμιση από κρέμα γάλακτος και φέτα.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι μανα
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 φλιτζάνια νερό
Για τη γέμιση:

500 γραμμάρια γάλα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
500 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ζύμη:

Σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
Προσθέστε το ξύδι και το νερό σιγά σιγά, ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα.

Γέμιση:

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα με το βιτάμ σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με λίγο νερό και 2 αυγά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Ρίξτε τον χυλό σιγά σιγά στο μείγμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα (οχι πολυ σφιχτή).
Αποσύρετε προσθέστε τη φέτα, το πιπέρι και αλάτι (αν χρειαστεί) στην κρέμα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:

Χωρίζω την ζύμη σε δυο μπάλες ανοίγω το πρώτο ζυμάρι σε μεγάλο φύλλο βουτυρωνω καλα όλη την επιφάνεια.
Με ένα πιάτο που βαζω στην μέση κόβω σε κομμάτια το ζυμαρι επάνω στο τραπέζι
Βγάζω το πιατο και βαζω ολα τα φυλλα το ένα επάνω στο άλλο αφήνω στην ακρη
Το ίδιο κάνω και με το δεύτερο φύλλο και αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά
Ανοίγω το πρώτο φύλλο όσο το ταψί μου βαζω την γέμιση σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο λαδωνω από πανω ψηνω στους 180 βαθμούς για 50λεπτα

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα!!!

Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα!!!

Υλικά

2.5 φλ αλέυρι
2 κ.σ λάδι
1 κ.γ αλάτι
1 φλ περιπου νερο χλιαρό
200 γρ φυτική μαργαρίνη λιωμμένη

Για την κρεμα
1λιτρο γάλα
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι πιπέρι
1κ.σ βουτηρο
2 αυγά
200γρ κασέρι τριμμένο
100γρ γραβιέρα τριμμένη
200 γρ ζαμπον κομμένο σε κομμάτια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζω το αλέυρι με το αλάτι το λάδι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.Αφηνω μισή ώρα να ξεκουραστεί. Μετα το χωρίζω στην μέση παίρνω το ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγω ένα μεγάλο φύλλο και το αλείφω με την μαργαρίνη το κλείνω σαν φάκελο αλειφοντας το με την μαργαρίνη κάθε φορά!! Το ίδιο κάνω και με το άλλο μπαλάκι.Τα βάζω μια ώρα στο ψυγείο.

Για την κρέμα
Βάζω το γάλα να βρασει Ρίχνω το σιμιγδάλι αλάτι πιπέρι και ανακατέυω μέχρι να πήξει κατεβάζω από την φωτιά ριχνω τα αυγά το βούτυρο το κασέρι την γραβιέρα και ανακατέυω μέχρι να έχω μια λεία κρέμα. Αφηνω λίγο να κρυώσει και προσθέτω το ζαμπόν.

Μετά σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω το πρώτο φύλλο το ανοίγω και το βάζω σε βουτηρομένο ταψάκι βάζω την γέμιση και κλείνω με το άλλο φύλλο.Την χαράζω Ρίχνω από επάνω την μαργαρίνη που περίσσεψε και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας!!!!

Η Συνταγή είναι της Αλεξάνδρα Κυριάκη