Υλικά

500 gr. φύλλο κρούστας

Για την γέμιση με μπεσαμέλ

100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 lt ζεστό φρέσκο γάλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 αυγά
600 γρ. φέτα κατσικίσια (τρίμμα)
150 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
Λίγο αλάτι
Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το άλλειμα
1 κρόκο αυγού
Βουτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Για την γέμιση
Φτιάχνουμε πρώτα την αφράτη κρέμα μπεσαμέλ.
Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με σύρμα για 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Λίγο λίγο, και ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζεστό γάλα.
Αφήνουμε την κρέμα να δέσει, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά στην κρέμα ανακατεύοντάς τη με σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση για τυρόπιτα με μπεσαμέλ.

Συναρμολόγηση
Σε ένα ταψί στρώνουμε τα 4 φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε όλα καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα,τα οποία βουτυρώνουμε και αυτά.
Χτυπάμε τον κρόκο,τον οποίο αραιώνουμε με 3 κουταλιές της σούπας νερό.
Αλείφουμε την επιφάνεια της τυρόπιτας με βούτυρο και κατόπιν με το αυγό.
Ψήνουμε στους 170°C , χωρίς αέρα μέχρι να ροδίσει, περίπου 45 λεπτά.

H Φωτό είναι της κας Kaiti Vasilopoulou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια βραχάκια Γρήγορα, εύκολα και το σημαντικότερο νόστιμα, για να απολαύσετε χωρίς κόπο!

Είτε ψάχνετε για ένα σνακ της στιγμής, είτε θέλετε να φτιαξετε κάτι για το γραφείο, αυτά τα τυροπιτάκια είναι η ιδανική λύση. Χρειάζονται ελάχιστα υλικά και χρόνο προετοιμασίας, ενώ το αποτέλεσμα είναι πάντα αφράτο, τραγανό και γευστικό.

Σας προκαλώ να δοκιμάσετε αυτή την εύκολη συνταγή και να απολαύσετε ζεστά, τυροπιτάκια γρήγορα και εύκολα!

Υλικά:

  • 1 αυγό
  • 250 γραμμάρια γιαούρτι
  • 250 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
  • Λίγο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350 με 400 γραμμάρια χονδροκομμένη φέτα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη, χτυπήστε το αυγό με το γιαούρτι και το καλαμποκέλαιο.
  2. Προσθέστε το πιπέρι και σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  3. Προσθέστε τη φέτα και ζυμώστε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
  4. Φτιάξτε μπαλάκια από τη ζύμη, σε μέγεθος που θέλετε.
  5. Χτυπήστε ένα αυγό σε ένα μπολ και αλείψτε τα μπαλάκια με ένα πινέλο.
  6. Ψήστε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Συμβουλές:

  • Αν θέλετε τα τυροπιτάκια σας να γίνουν πιο τραγανά, μπορείτε να τα ψήσετε στους 200°C για 20 λεπτά.
  • Σερβίρετε τα τυροπιτάκια ζεστά ή κρύα, ως σνακ ή συνοδευτικό.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου

Προηγούμενο άρθροΠρασοκεφτέδες…μια Συνταγή Γεμάτη Γεύση!
Επόμενο άρθροΖελέ Μανταρίνι με Φυσικό Χυμό και Μέλι: Δροσερό και Υγιεινό!