Τυρόπιτα φούρνου. ( για το μεγάλο ταψί του φούρνου διπλή δόση και αν έχετε και ένα γιαουρτάκι… προσθέστε το στην ζύμη την κάνει ποιό νόστιμη )
Υλικά:
1,5 ποτήρι γάλα (χλιαρό)
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι λάδι
1 κουταλάκι αλάτι (κοφτό)
1 κουταλιά ζάχαρη
3 αυγά
Περίπου 800 γραμμάρια αλεύρι (για μαλακή ζύμη)
Ξυνομηζύθρα (για τη γέμιση)
Λίγο γάλα (για την αραιώση της Ξυνομηζύθρας)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ξυνομυζήθρα στη μέση της πίτας την οποία την αραιώνουμε με λίγο γάλα
Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο πιο πολύ για το κάτω φύλλο για να την σηκώσουμε στα τοιχώματα του ταψιού
Βάζουμε την ξυνομυζήθρα στη μέση και από πάνω της σκεπάζουμε με δεύτερο φίλο ζύμης
Το άνοιγμα των φίλων γίνεται πάνω σε λαδόκολλα για να είναι πιο εύκολη η μεταφορά στο ταψί λαδωμένο
Την αλίφουμε μεγάλα ψήσιμο 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά
Η Συνταγή είναι της κας Ευαγγελια Παπαντωνακη