Συστατικά:
6 φύλλα για πίτα
150 γραμμάρια τυριού (cheddar ή παρόμοια)
200g τυρί φέτα
250ml απλό γιαούρτι
2 κουτ.σούπας σιμιγδάλι
3 αυγά
50 ml γάλακτος
40 γραμμάρια βουτύρου
1/2 κ.γ σόδα μαγειρική
Για από πάνω
1 αυγό
120ml ανθρακούχο νερό
μερικές κουτ.σούπας τυρί τριμμένο
Οταν τελειώσει
120 ml μεταλικό νερό
Παρασκευή:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε γιαούρτι, γάλα, αυγά και σόδα και ανακατέψτε καλά.
2. Τρίψτε το τυρί(cheddar) και τρίψτε τη φέτα με το πιρούνι. Προσθέστε τα τυριά στο μείγμα με τα αυγά μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε καλά. Μην προσθέτετε αλάτι καθώς η φέτα είναι αλμυρή.
3. Λαδώστε το ταψί και προσθέτετε δύο φύλλα πίτας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλοίψει με λίγο λάδι μεταξύ δύο φύλλων. Εάν τα φύλλα είναι μεγάλα για το ταψί σας διπλώστε τα προς τα μέσα.
4. Ρίξτε το παραπάνω μείγμα με τα τυριά σε ένα λεπτό στρώμα, στη συνέχεια τοποθετήστε ένα φύλλο από πάνω και επαναλάβετε αυτό 3 φορές.
Πρέπει να έχετε 3 στρώματα τυριού.
5. Χτυπάτε ένα αυγό με το ανθρακούχο νερό.
6. Κόβετε προσεκτικά μεγάλα τετράγωνα με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Αυτό είναι σημαντικό, ώστε το υγρό να εμποτίσει τη ζύμη. Χύστε αργά το μείγμα με το αυγό και το αφρώδες νερό.
Πασπαλίστε με λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί από πάνω.
7. Τοποθετήστε στον ήδη θερμαινόμενο φούρνο στους 200C, και ψήστε για 35-40 λεπτά. Αν παίρνει χρώμα πολύ γρήγορα, τότε καλύψτε ελαφρώς με ένα αλλουμινόχαρτο. Χρησιμοποιήστε ένα βαθύ ταψάκι, επειδή θα φουσκώσει, ώστε να μην κολλήσει στο αλουμινόχαρτο.
8. Όταν τελειώσετε, πασπαλίστε με κρύο νερό και καλύψτε με αλουμινόχαρτο για να ξεκουραστεί και να απορροφήσετε το υγρό. Αφήστε το να παραμείνει για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το κόψετε, πρέπει να κρυώσει. Εάν προσπαθήσετε να το κόψετε αμέσως μετά το ψήσιμο θα είναι ακατάστατο!
Credit to spicetraveller.com