Υλικά:
1,5 λίτρο γάλα
250 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
4 αυγά
300 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
300 γραμμάρια γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας, τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Φύλλα χωριάτικα
Σουσάμι
Μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και να έχουμε μια απαλή κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά που έχουμε χτυπήσει καλά, την τριμμένη φέτα, τη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα ταψί στρώνουμε δύο φύλλα χωριάτικα, τα οποία έχουμε λαδώσει καλά.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με το σιμιγδάλι και τα τυριά. Σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα, τα οποία επίσης έχουμε λαδώσει. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και χαράζουμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρουμε. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με λίγο μέλι, αν σας αρέσει.
Η Συνταγή είναι του κου George Balopitas