Πίτα με λαχανικά και ελιές

Υλικά

1 αυγό
250 γρ. αλεύρι
250 γρ. γάλα χλιαρό
50 γρ. λάδι
5 γρ. μαγιά ξερή
150 γρ. τόνο σε νερό
50 γρ. κόκκινη πιπεριά πολύ μικρή κομμένη
50 γρ. πράσινη πιπεριά πολύ κομμένη μικρό
1 κρεμμύδι πολύ μικρό
50 γρ. τυρί έμενταλ
50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
πιπέρι
παρμεζάνα
ρίγανη και αλάτι
φρέσκο κόλιανδρο προαιρετικά

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα,τη μαγιά,το λάδι και το αυγό.Ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε να ενωθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το αλάτι και σταδιακά κοσκινισμένο το αλεύρι.Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της παρμεζάνας και της ρίγανης και ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί 28Χ37 στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.Απλώνουμε με το κουτάλι να πάει παντού.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά πασπαλίζουμε με τη παρμεζάνα και τη ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 ° C 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει ανάλογα τον φούρνο.

Καλή επιτυχία!!!

Find more delicious Recipes here

Προηγούμενο άρθροEλαφριές και αεράτες τηγανίτες
Επόμενο άρθροΚοκκινιστά με φασολάκια χλωρά με κρέας