Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Ήταν μια μέρα που όλα πήγαν στραβά στην κουζίνα. Η Μαρία, μια λάτρης της μαγειρικής, είχε αποφασίσει να φτιάξει γιαούρτι. Όμως, η τύχη δεν ήταν με το μέρος της. Το γάλα δεν επηξε και επειδη δε πετάει τίποτα και λίγο απογοητευμένη αποφάσισε να μαζέψει τα κομμάτια της και να φτιάξει ένα ταψί τυρόπιτα ξυπόλυτη και έγινε υπέροχη.
Υλικά 👇
2 λίτρα γάλα (δεν έπηξαν ποτέ για να γίνουν γιαούρτι)
2 κγλ αλάτι
Ρίγανη,πιπέρι
2 αβγά
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
800 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Φτιάχνουμε έναν παχύρεστο χυλό
500 γρ φέτα θρυμματισμένη
1 φακελάκι Μπεικιν
Εκτέλεση:
για τον Χυλό:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι, τα αυγά και το ελαιόλαδο.
Ενσωματώνουμε τη φέτα και το μπέικιν στο μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύς χυλός.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί της κουζίνας που έχουμε λαδώσει και ρίχνουμε και λιγο λάδι απο πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Συμβουλές:
Οι ποσότητες των μπαχαρικών και του αλευριού μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με το γούστο σας.
Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας.