Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
200 γραμμάρια φέτα, ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια ανθότυρο ή άλλο μαλακό τυρί
2 πιπεριές, ψιλοκομμένες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι σιμιγδάλι
Για το μείγμα αυγών
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι σόδα
Βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση:
Προετοιμασία της γέμισης: Σε ένα μπολ, ανακάτεψε την φέτα, τον ανθότυρο, τις πιπεριές, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
Συναρμολόγηση της πίτας: Παίρνουμε ένα ένα φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο (όπως είναι, ούτε βουτύρωμα ούτε τίποτα). Πασπαλίζουμε από πάνω τη γέμιση με τα τυριά. Σχετικά λίγο το κάθε φύλλο.
Μαζεύουμε το φύλλο σα βεντάλια και προσεκτικά τη βάζουμε μέσα στη φόρμα του κέικ. Δεν την πατικώνουμε, τα τακτοποιούμε.
Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα, ένα από τη μία, ένα από την άλλη.
Ετοιμασία του μείγματος για αυγά: Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τη σόδα.
Προσθήκη του μείγματος αυγών: Ρίξε το μείγμα αυγών προσεκτικά πάνω από την τυρόπιτα.
Ψήσιμο: Προθέρμανε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Ψήσε την τυρόπιτα για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να είναι έτοιμη. (αν χρειαστεί την καλύπτουμε ελαφρά με ένα αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει.)
Συμβουλές:
Μπορείς να προσθέσεις στην γέμιση διάφορα μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι ή δυόσμο, για μια πιο πλούσια γεύση.
Αν θέλεις μια πιο τραγανή κρούστα, μπορείς να βουτυρώσεις ελαφρά κάθε φύλλο πριν το προσθέσεις στη φόρμα.
Η Φωτο είναι της κας Ευαγγελία Ξενίτη