Τυρόπιτες με διακριτική γεύση δυόσμο !
Συστατικά
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι τυρί φέτα
3 κουταλιές ελληνικό γιαούρτι
Μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο δυοσμο
1 κουτί σφολιάτας
1 αυγό και 1-2 κσ νερό (χτυπάτε με πηρουνι)
Σουσάμι
Εκτέλεση
Συνδυάστε το τυρί κρέμα, το τυρί φέτα, το γιαούρτι, τo δυοσμο και το μαύρο πιπέρι μέχρι να γίνει κρεμώδες και αφήνουμε στην άκρη. Ξεδιπλώστε τα φύλλα σφολιάτας και κόψτε 3 κάθετα μέρη και μετά κόψτε οριζόντια έως ότου έχετε 9 ίσα τετράγωνα. Τοποθετήστε 1 κουταλιά της σούπας μείγμα τυριών σε κάθε τετράγωνο.
Βουρτσίστε τις άκρες με νερό (αποτρέπει κενά). Στη συνέχεια, διπλώστε το τετράγωνο προς τα κάτω για να δημιουργήσετε ένα τρίγωνο. Πιέστε με ένα πιρούνι για να σφραγίσετε τις άκρες παντού και τοποθετήστε το σε ένα ταψί. Βουρτσίστε κάθε τιρόπιτα με το μειγμα αυγό και νερο και, στη συνέχεια, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Κάνει 18 κομμάτια.
Καλή Επιτυχία
ΠΗΓΗ: Cook Like a Karpathian