Υλικά
Για τη ζύμη:
1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά (16 γρ.)
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Ζεστό νερό (όσο πάρει για να γίνει μια σφιχτή ζύμη)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
100 γρ. μοτσαρέλα
500 γρ. φέτα
Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμεto αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και νερό ζεστό όσο πάρει για να γίνει
μια ζύμη σφιχτή ρίχνω 2 κουταλιές της σούπας με λάδι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες!
Μετά παλιρνω ενα μπολ ρίχνω μέσα τηνμοτσαρέλα που την έχω φτιάξει εγώ φέτα τυρί λίγο πιπέρι και γιαούρτι στραγγιστό! Κάνω τρίμματα με ενα πιρούνι το τυρί το να κατέβουμε με την μοτσαρέλα και το πιπέρι και το γιαούρτι και το αφήνουμε στην άκρη !
Μετά σε 2 ώρες που το ζυμάρι είναι έτοιμο τον μοιραζόμαστε σε 18 μπαλάκια και με το χοντρό μπλαστη ανοίγω κύκλος και τα σκεπάζουμε για να μην ξεραθούν
Αρχίζω να τα γεμίζω με μια κουταλιά της σούπας με το μείγμα τυριών τα διπλωνουμε και τα περνάμε με σταγόνες νερό για να κολλήσουν και με το πιρούνι τα πατάμε !
Τελειώνουμε όλα τα τυροπιτάκια και μετά βάζουμε το τηγάνι με μπόλικο λάδι ηλιέλαιο!
Περιμένουμε να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε μέχρι που θα είναι έτοιμο!
Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας!
Είναι φανταστικά!
H συνταγή είναι από το Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής Aferdita Vladi