Το τυρόψωμο

Υλικά

Advertisement

300 ml χλιαρό νερό
1/2 κύβος μαγιάς (21g)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας σκόνη ψησίματος
1 Ασπραδι (κρόκος για εξάπλωση)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές λάδι
100 γρ τυρι φετα τριμμένη
Περίπου 800 γραμμάρια αλεύρου

Εκτέλεση

Ενεργοποιήστε 1/2 κύβο ξηρή μαγιά σε 300 ml ζεστό νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αρκετά κουταλάκια του γλυκού αλεύρι. Μόλις αναβράζει, ρίξτε το σε ένα μπολ με το αλεύρι, 1 ασπράδι, αλάτι, 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι.

Advertisement

Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Χωρίζεται σε 4 μπάλες. Καθένα μπάλα την ανοίγουμε στο μέγεθος ενός ταψιου 24-28 εκ, αλείφεται με λίγο λάδι και τριμμένο τυρί, και η τελευταία κρούστα δεν την αλειφουμε με λαδι.
Κόβεται σε λωρίδες, τις οποίες τις στριβουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί. Αλείψτε απο πάνω με τον κτυπημένο κρόκο  αυγού με λίγο λάδι

και ψήστε στους 180 βαθμούς. Το έβαλα σε κρύο φούρνο χωρίς ανεμιστήρα.
Καλη απόλαυση!

Advertisement