Ψωμί στην κατσαρόλα

Μια εύκολη συνταγή για χωριάτικο ψωμί χωρίς ζύμωμα

Υλικά:

420 γρ αλεύρι
350 ml. νερό
1/4 κύβου μαγιάς
1 κουτ αλάτι

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε.
Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αφού ανακατευτούν όλα, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε ζεστό για 12 ώρες.
Μετά από 12 ώρες μετακινώ τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την πλάθω σε μπάλα. Σκεπάζω και αφήνω άλλη μια ώρα.
Επειδή δεν έχω κατσαρόλα να φτιάξω για το φούρνο, χρησιμοποιώ ένα γυάλινο σκεύος γιεν με καπάκι.
Βάζω το άδειο σκεύος με το καπάκι στο φούρνο και το ανάβω στους 220 βαθμούς.
Μετά από 30 λεπτά πασπαλίζουμε τον πάτο του μπολ με λίγο αλεύρι και μετακινούμε προσεκτικά τη ζύμη και την πασπαλίζουμε με αλευρι και την χαράσουμε.
Κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε το ψωμί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το καπάκι και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣήμερα έκανα μια γρήγορη συνταγή….Αλλά όσο γρήγορα γίνονται, τόσο γρήγορα εξαφανίζονται
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με άγριο μάραθο (ή γλυκάνισο) ….