Το τυρόψωμο-Μαργαρίτα είναι μια υπέροχη ιδέα για να εντυπωσιάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας σε κάθε γιορτή ή συγκέντρωση.

Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά 👇

Ζύμη
Δύο ποτήρια γάλα
Δύο φακελάκια μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
Το ασπράδι από το αυγό
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βιτάμ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά-σιγά γύρω στα 800 γραμμάρια

Γέμιση 👇
Χρησιμοποίησα 200 γραμμάρια φέτα που την χτύπησα με λίγο γάλα να γίνει κρέμα
Μπορείτε να βάλετε όποια γέμιση θέλετε.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, αναμείξτε το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ασπράδι του αυγού και το λιωμένο βιταμ.
Προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
Ζυμώστε καλά για 5-10 λεπτά και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για 1-2 ώρες.

Χτυπήστε τη φέτα με λίγο γάλα μέχρι να γίνει μια κρεμώδης μάζα.

Διαμόρφωση του τυρόψωμου:

Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια σαν ενα μικρο πορτοκαλι (όπως για μικρές πίτες).
Ανοίξτε κάθε μπαλάκι σε ένα κυκλικό φύλλο. Καντε το σχεδιο που θα δειτε στο βιντεο
Στη ακρη κάθε φύλλου, βάλτε μια κουταλιά της γέμισης και κλείστε το φύλλο περιστρφοντας γυρω απο τον εαυτο του
σχηματίζοντας το φυλλο της μαργαριτας
Τοποθετήστε τα φυλλα μαργαριτας σε ένα ταψί με λαδόκολλα γυρω γυρω απο μια κεντρική μπαλιτσα που φτιαχνουμε με μια ζυμη

Απλώστε τον κρόκο με ένα πινέλο πάνω από τα ψωμακια.
Πασπαλίστε με σουσάμι.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.