Τυρόψωμο τριαντάφυλλο

Υλικά

για την ζύµη
300 µλ γάλα
9 γρ ξηρή µαγιά
1 κτσ ζάχαρη
1 κτσ αλάτι
140 γρ ηλιέλαιο
1 αυγό
+-900 γρ αλεύρι
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

Για την γέµιση
150 γρ τυρί φέτα
100 γρ γκούντα
100 γρ πάριζα φἐέτες

Για το ἀλειμμα
1 αυγό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα την μαγιά την ζάχαρη,το αλάτι το αυγό,το γιαούρτι το ηλιέλαιο,και σιγά σιγά το αλεύρι καὶ ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει µια ευπλαστη ζύμη.

Στην συνέχεια αφήνουμε την ζύμη µας να ξεκουραστεί για 2 ὧρες περίπου σε ἑνα ζεστό
μέρος (προσοχή να µην κάψουμε τη μαγιά απὀ τη μεγάλη θερµοκρασία Όχι πάνω απὀ 50 βαθμούς) 

Συνεχίζουμε και κόβουμε την ζύμη µας σε 15 κοµμάτια.

Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα πιτάκια µας καὶ στην άκρη τους βάζουμε τυρί φέτα ἡ γκούντα μαζί µε πάριζα.Δίνουμε το σχήμα στα πιτάκια και ύστερα τα αλείφουµε ἑνα ένα µε ἑνα αυγό.

Τα ψήνουμε σε προθερµασμένο φούρνο στους 180ο στον αέρα για 15-20 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Τανια Θ.