Κέικ Βρώμης με κρανμπερυ
Υλικά (για 8 άτομα)
220 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
100 γραμμάρια βρώμη
2 κουταλιές ηλιέλαιο
1 αυγό και 1 ασπράδι
90 γρ ζάχαρη
200 γρ γιαούρτι
150 ml χυμό πορτοκαλιού
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και λαδώνουμε μια ορθογώνια φόρμα.
Χτυπάμε το αυγό και το ασπράδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό και το λάδι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Κοσκινίστε όλα τα ξηρά συστατικά σε ξεχωριστό δοχείο και δημιουργήστε μια τρύπα στο κέντρο. Ρίχνουμε το πρώτο μείγμα και δουλεύουμε τη ζύμη με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, προσθέτουμε τα κόκκινα κράνμπερι, μοιράζοντάς τα σε όλη τη ζύμη.
Ρίχνουμε στη φόρμα, ισοπεδώνοντας την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 ° C για 40-55 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά και ξεφορμάρουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει σε ένα ράφι.
Καλή Υγεία να έχετε