Ιταλική “Strata” με σπανάκι
Συστατικά
1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
280gr κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στιμμένο
8 φλιτζάνια ψωμί του τοστ σε κύβους (κομμάτια)
170γρ χοντροτριμμένη γραβιέρα
60 γρ τριμμένη παρμεζάνα
2 & 3/4 φλιτζάνια γάλα
9 αυγά
2 κουταλιές της μουστάρδας
Οδηγίες
Μαγειρέψτε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για περίπου ένα λεπτό. Ανακατεύετε το σπανάκι και στη συνέχεια βγάλτε από την φωτιά.
Απλώστε περίπου το ένα τρίτο των κύβων ψωμιού σε ένα βουτυρωμένο ταψί 20χ30 εκ και τοποθετήστε ομοιόμορφα το ένα τρίτο του μείγματος σπανάκι. Πασπαλίστε με ένα τρίτο από κάθε τυρί. Επαναλάβετε με δύο ακόμη στρώματα από κάθε στοιχείο.
Ανακατέψτε μαζί το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδα και το υπόλοιπο ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ρίξτε από πάνω. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Αφήστε το ταψάκι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου περίπου μισή ώρα πριν το ψήσιμο.
Μαγειρέψτε για 45 έως 55 λεπτά και στο τέλος βάλτε το λίγο στο γκριλ.
Αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.
ΠΗΓΗ: thatskinnychickcanbake.com