Πατάτες Ογκρατεν με γραβιέρα και σκόρδο

Υλικά

2 kg μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες 1-1,5cm πάχους
4 σκελίδες σκόρδο, λεπτώς κομμένο σε φέτες
100g τυρί γραβιέρα ή τσένταρ, χοντροκομμένο
1-1½ κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια αλάτι (περισσότερο εάν χρησιμοποιείτε νιφάδες αλάτιου)
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 ° C. Λιπάνετε τη βάση και τις πλευρές ενός ρηχού ταψιού 30 x 25cm.
  2. Τοποθετήστε τις πατάτες σε φέτες, το σκόρδο, το τυρί, την κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι στο ταψί.
  3. Ανακατέψτε τα για να τα συνδυάσετε, φροντίζοντας κάθε φέτα πατάτας να επικαλυφθεί με κρέμα.
  4. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψάκι. Ψήνουμε μέχρις ότου οι πατάτες είναι τρυφερές και χρυσές  (περίπου 1-1¼ ώρες).

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥπερόχο Κέικ με Σταφίδες
Επόμενο άρθροΥπέροχη πιπερόπιτα που πρέπει να δοκιμάσετε!!