Πίτα με τυριά στο τηγάνι

Διαφήμιση

Υλικά

2 αυγά
μισό ποτήρι νερό 100 ml
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 ποτήρια αλεύρι 300 γρ
μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια βούτυρο
3 κ.σ γιαούρτι
μισό ποτήρι λάδι (το μισό θα κρατηθεί για τη σάλτσα γιαουρτιού)
100 γρ. φέτα τυρί
150 γραμμάρια τσένταρ

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζουμε τ αυγά,το νερό,το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν.Ζυμώνουμε μέχρι να χουμε μια λεία ζύμη και να μη κολλάει στα χέρια μας.
Πρέπει να είναι μια μέτρια σκληρή ζύμη.Την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα μέρη.Τα πλάθουμε μπαλάκια.Αφήνουμε στην άκρη τα 5. Ανοίγουμε τα άλλα 5 σε φύλλα με νισεστέ στο μέγεθος ενός πιάτου τσαγιού.
Όταν τελειώσουμε βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο τα σκεπάζουμε και τ αφήνουμε να ξεκουραστούν 20 λεπτά.
Στη συνέχεια ανοίγουμε και τα πέντε φύλλα σε μεγαλύτερο μέγεθος ένα ένα χρησιμοποιώντας νισεστέ.Τ’ ανοίγουμε όσο τον δυνατόν πιο ψιλά σαν το φύλλο του μπακλαβά.
Κόβουμε τα φύλλα στρογγυλά στο μέγεθος του τηγανιού που θα τα τοποθετήσουμε.Τα φύλλα που μένουν θα τα χρησιμοποιήσουμε γύρω γύρω και στο πάνω μέρος.

Διαφήμιση



Λαδώνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε 3 από τα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα.Τα φύλλα που έμειναν τα τοποθετούμε γύρω γύρω στα τοιχώματα του τηγανιού και μερικά τα βάζουμε στον πάτο πάντα βουτυρωμένα.

Ανοίγουμε και τα άλλα 5 μπαλάκια με τον ίδιο τρόπο που αναφέραμε πιο πάνω.
Ανακατεύουμε το βουτυρο το λιωμένο με το γιαούρτι.Στρώνουμε στον πάτο του τηγανιού ένα φύλλο και το ραντίζουμε με το μείγμα γιαουρτιού – βουτυρου.
Χαραζουμε όλα τα φύλλα στη βάση σε τετράγωνα.

Διαφήμιση

Βάζουμε 3 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο ραντίζοντας τα με το υγρό μείγμα κάθε φορά.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα τυριά. Σκεπάζουμε με τα 2 υπόλοιπα φύλλα και αλείφουμε με το υγρό μείγμα.Κλείνουμε με τα φύλλα που κρεμμονται απ το τηγάνι και τα βουτυρώνουμε.

Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά.Ελέγχουμε αν έχει τηγανιστεί αλλιώς το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από την κάτω πλευρά.
Γίνεται τραγανό εξωτερικά ζουμερό και μαλακό εσωτερικά!!!!
Θα σας ξετρελάνει η γεύση του!!!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές εδώ 

Διαφήμιση