Υλικά
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
Χυμός και ξύσμα λεμονιού (κατά βούληση, εγώ βάζω μπόλικο!)
1 πακέτο πτι μπερ, θρυμματισμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάω την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, με αυτή τη σειρά.
Χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα.
Θρυμματίζω τα πτι μπερ και τα μοιράζω σε μπολάκια.
Ρίχνω το μείγμα γιαουρτιού πάνω από τα θρυμματισμένα πτι μπερ.
Βάζω τα μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, για να παγώσει και να σφίξει το γλυκό.
Σερβίρω δροσερό.
H συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou