Υπέροχο Κέικ με Κρέμα και Κεράσι

 

ΥΛΙΚΑ :

Για το κέικ
 120 γρ. ζάχαρη
 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
 3 αυγά
 1 τριμμένη φλούδα λεμονιού
 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Για την επικάλυψη κερασιού.
 1 φλιτζάνι μαρμελάδα κεράσι
 200 ml νερό
 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη κορν φλαουρ
Για την κρέμα
 3 φλιτζάνια γάλα,
 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη κορν φλαουρ
 2 κουταλιές της σούπας καρύδα
 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
 1 αυγό
 1 βανίλια
 60 γραμμάρια βούτυρο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αρχικά, τοποθετήστε ένα φύλλο ψησίματος σε ένα ταψί 26 cm.
Στη συνέχεια, για το κέικ, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να γίνει λευκό.
Προσθέτετε τη φλούδα λεμονιού και ανακατεύετε.
Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα.
Ρίξτε το μίγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Μην προθερμαίνετε το φούρνο.
Ψήνετε στο φούρνο στους 180 ° C μέχρις ότου η κορυφή του κέικ γίνει να γίνει ελαφρώς χρυσή.
Μετά το ψήσιμο, αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Για να προετοιμάσετε την κρέμα, σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το αλεύρι, το κορν φλαουρ, τη ζάχαρη, την τριμμένη καρύδα και το αυγό. Ανακατέψτε τα και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράστε, ανακατεύοντας, μέχρι το μίγμα να γίνει παχύ.
Όταν γίνει αρκετά παχύ, αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια.

Χτυπήστε με το μίξερ για 2 λεπτά Ρίξτε τη κρέμα στο κέικ και απλώστε καλά.
Για να προετοιμάσετε την επικάλυψη κερασιού, βάλτε το νερό, τη μαρμελάδα κερασιού και το κορν φλουρ σε μια βαθιά κατσαρόλα.
Βράστε το σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει παχύ.
Όταν γίνει αρκετά παχύ, ρίξτε το στην κρέμα.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μετά βάλτε το στο ψυγείο και αφήστε το για τουλάχιστον 5 ώρες.
Όταν η επικάλυψη μαρμελάδας κερασιών είναι αρκετά δροσερή, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Εάν αφήσετε το κέικ στο ψυγείο για μια νύχτα, θα είναι πιο νόστιμο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φράουλα ή βύσσινο αντί για κεράσι. Ότι και να χρησιμοποιήσετε είναι πεντανόστιμο!!

ΠΗΓΗ: recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΤούρτα σαβαγιάρ με καραμελωμένα αμύγδαλα
Επόμενο άρθροΥπέροχο Κέικ Κανταΐφι με σιρόπι