Καραμελωμένο Κεικ με φρέσκα φρούτα ξηρούς καρπούς

Υλικά:

3-4 μήλα
3-4 αχλάδια
1 χούφτα αποξηραμένα βερίκοκα
1 χούφτα σταφίδες
30 ml. κόκκινο ρούμι
200-250 g αλεύρι
2 κουτ μπέικιν πάουντερ
φλούδα 1 λεμονιού
1 βανίλια
250 ml. γάλα
50-60 g λαδιού
1 κουταλιά της σούπας κακάο
200 g ζάχαρης
4 αυγά
καρύδια της επιλογής

Εκτέλεση:

Κόψτε τα μήλα και τα αχλάδια.
Βάλτε τις σταφίδες μαζί με το ρούμι σε ένα ποτήρι.
Ανακατέψτε το αλεύρι και το μπεικιν σε ένα μπολ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, 200 ml. γάλα, ξύσμα λεμονιού, βανίλια και 150 γραμμάρια ζάχαρης και
προσθέστε σε αυτά το αλεύρι και με μπεικιν.
Προσθέστε μήλα, αχλάδια, σταφίδες και βερίκοκα στο μπολ.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω .. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψακι και ψήστε μέχρι να γίνει χρυσό χρώμα

Γλασσο:
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε το βούτυρο, αφήστε το να λιώσει, προσθέστε το υπόλοιπο γάλα,
το κακάο και τη ζάχαρη. Όταν αρχίσει να πήζει, αφαιρέστε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε πάνω στο τελικό κέικ και πασπαλίζουμε με καρύδια.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό Χοιρινό με πουρέ πατάτας
Επόμενο άρθροΓιομίδια Μαγειρίτσα – από την ΚΑΡΔΙΤΣΑ-Σχεδον Στεγνή