Κεμπάπ κρασιού στην κατσαρόλα

Απαραίτητα Υλικά

800 g χοιρινό λαιμό – ώμος ή πόδι
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 φλιτζάνι πουρέ ντομάτας – 2 ντοματ εάν είναι φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ λευκό κρασί
8 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φύλλο δάφνης
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουτ αλάτι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουτ αλάτι
25 g βούτυρο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Το κρέας κόβεται σε κύβους, αλατίζεται και καρυκεύεται με αλεσμένο μαύρο πιπέρι. Προσθέστε τα στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και αφήστε τα σε υψηλή φωτιά για 4-5 λεπτά για να σοταριστούν χωρίς ανακάτεμα.
Ψιλοκόψτε τα καρότα καθώς και το σκόρδο. Προστίθενται και αυτά στην κατσαρόλα με το κρέας.
Ανακατεύουμε τα πάντα, βάζουμε ένα καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί ο χυμός κρέατος και να παραμείνει με το λάδι του. Αυτό διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά.
Μόλις το κρέας μαλακώσει και παραμείνει με το λάδι, προσθέστε δάφνη, μπαχάρι, μαύρο πιπέρι και πάπρικα, αλάτι και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και σιγοβράζουμε για περίπου 1-2 λεπτά.
Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε το κεμπάπ σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Τέλος, αλατίστε.
Μετά από ένα λεπτό, προσθέστε βούτυρο και αφαιρέστε το πιάτο από τη φωτιά. Το κεμπάπ σερβίρεται με πουρέ πατάτας ή βρασμένο ρύζι για γαρνιτούρα.

Δείτε το Βίντεο τηε Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο πιο απλό γλυκό…Ρεβανί λαδιού
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με μία τόσο απλή συνταγή